In Memoriam: Piet Willems

Afgelopen periode bereikte ons het droevige nieuws dat Piet Willems, na een kort ziekbed, op 84 jarige leeftijd in Nijmegen is overleden.
Piet Willems heeft veel betekend voor cv de Strandjutters, sinds de oprichting in 1963, en daarbij ook diverse functies bekleed.
De meesten zullen Piet herinneren als Prins Piet dun Urste in het jaar 1966-1967.  Hij was bij de Jutters de 3e Prins in navolging van Huub Thijssen en Gerard Rutten.
Daarnaast heeft Piet ook, als penningmeester, in het bestuur gezeten en was hij jarenlang de spreekstalmeester, oftewel de President die altijd het woord nam. Ja Piet was goed van de tongriem gesneden en daar heeft hij jaren later ook veel baat bij gehad
met het ontstaan van etherpiraat Radio Wilra. Samen met zijn echtgenote Leny Willems – van Raaij,  draaiden zij de grootste carnavalhits die toentertijd uitgebracht werden.
Maar Piet had natuurlijk bij de Jutters nog veel meer in zijn mars. Hij was ook het gezicht van de Raad van Elf en geloof maar dat Piet veel adviezen heeft gegeven aan menigeen die het wilde horen.
Vanuit de Strandjutters is in die periode Luilekkerland ontstaan en werd er een dansgroep in het leven geroepen. Zij noemden zich de “Lollielekkertjes” en werden getraind, u raadt het al, door Piet en Leny.
Maar voordat je jezelf een Lollielekkertje mocht noemen moest je eerst op audiëntie bij de trainers die best wel streng waren in de selectie van de jonge meiden. Kwaliteit stond voorop en menige meid werd natuurlijk teleurgesteld maar zo ging dat in die
jaren. Het verhaal gaat dat in 1973, tijdens de oliecrisis waren er autoloze zondagen, Piet en Leny met hun singletjes samen op de brommer naar café de Zon kwamen om de meisjes te trainen. 
Piet, “wat een spreker was die man “,  had ook de buutreednerton ontdekt en samen met Huub Thijssen heeft hij menig dorpsgenoot blosjes op de wangen bezorgd. Later heeft hij zijn Tonproaters carrière samen met Jan Theunissen veel kleur gegeven. 
Onze vereniging is Piet en Leny erg dankbaar voor al die jaren dat zij zich ingezet hebben om carnaval zich te laten ontwikkelen in het dorp Overasselt. Komende dagen zal Piet zijn naam nog veelvuldig rondcirkelen tijdens de carnaval in café/zaal de Zon.
We zullen Piet herinneren als een markante persoonlijkheid, en wij wensen echtgenote Leny en de familie Willems en van Raaij veel kracht en sterkte de komende periode.

Namens het bestuur,
voorzitter John Nicolasen